オンライン相談
MENU

TOKYO TREE HOUSE | 七島幸之 + 佐野友美

所在地 構造規模
東京都世田谷区 地上3階(木造) 
竣工年 延べ床面積
2011年 86.3㎡

銀杏並木に面して建つ狭小住宅。
多方向の抜け、光の変化、様々な「高さ」感、空間の伸縮が、
コージーな各コーナーと結び付けられた多焦点の建築的散策路。
銀杏との様々な距離感。
鑑賞の対象としてではなく、
より身近な家族のような存在として銀杏を感じることができる家。

This house sits at the tiny corner lot, while facing the tree-lined ginkgo.
Around this dwelling area of the small city block and the narrow road, the human scale that offers friendly atmosphere to the pedestrian from the old days is kept, also thanks to the tree-lined ginkgo.
The house was built in close proximity to the road boundary so as to emphasize the corner lot, in order to offer the background for the pedestrian and the ginkgo and keep the human scale.

The internal areas that have the different ceiling heights in accordance with the function were stacked vertically in the main building that built near the corner of the site.
Partially the sanitary part was built in one story on the north of the site, in view of the fact that the height of the house could interfere with the sunlight to the neighbor.

On the main floor, the horizontal window of the living area was provided along the tree-lined ginkgo, resulting to offer the vista with unique floating feeling and the sense of intimacy with the town.
The floating stair converts the fluidity of the internal space from horizontal direction to vertical direction, by being set up at the end point of the horizontal window.

photo:URBAN ARTS / Shinsuke Kera、アトリエハコ

アトリエハコ建築設計事務所(@七島幸之+佐野友美)の他事例はこちら>
アトリエハコ建築設計事務所(@七島幸之+佐野友美)のホームページはこちら>

建築家の事例を探す

タイプから探す

お急ぎの方は03-6869-1961までお電話ください